Společnost ČSOB Leasing vloni poskytla klientům financování v objemu 13,4 miliard korun, což je o 25,6 % více než v předchozím roce. Firma tak významně upevnila svoji pozici lídra v nebankovním sektoru. Na přímou podporu českého podnikání šlo 96 % nových objemů, tedy 12,9 miliard korun.

Nejvíce v loňském roce vzrostl u ČSOB Leasing zájem o účelové financování pořízení hmotného majetku, dařilo se nejen tradičnímu finančnímu leasingu (+ 33,1 %), ale také podnikatelským úvěrům (+ 32,4 %). „Podnikatelé vnímají příznivý vývoj úrokových sazeb na trhu, celkové zlepšení vývoje ekonomiky a podle toho přizpůsobují nejen plány svých investic, ale také způsoby jejich financování. Leasing je logická první volba při pořízení hmotného majetku. Na další rozvoj českých podnikatelů jsme loni poskytli více než 12,9 miliardy korun,“ komentuje výsledky Libor Bosák, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing.

Rok 2014
(objem v mld. korun)
Rok 2013
(objem v mld. korun)
Meziroční změna v %
Leasing
+ 20,3
Podnikatelské úvěry
+ 32,4
Celkem
+ 25,6

„Jsme lídr trhu a naše výsledky potvrzují ekonomické oživení. V minulém roce financoval ČSOB Leasing investice do strojů, zařízení a technologií za více než 6 mld. Kč (meziročně + 42 %). Na osobní, užitkové, nákladní automobily a autobusy připadlo zhruba 7,4 mld. Kč (meziročně + 14,3 %). Dařilo se obchodům v zemědělství, strojírenství a také ve stavebnictví. Vidíme rostoucí zájem o manipulační techniku, obráběcí stroje či těžší kolovou techniku. Velký růst na téměr jednu miliardu korun jsme zaznamenali i ve financování železniční dopravy,“ poskytuje bližší informaci Josef Rosenkranz, místopředseda představenstva a obchodní ředitel společnosti.

ČSOB Leasing tak v roce 2014 posílil v tržním srovnání pozici jedničky nejen v oblasti leasingového trhu, ale zejména ve financování českého podnikatelského sektoru.

Informace o ČSOB Leasing, a.s.
ČSOB Leasing, a. s.
, je 100% dceřinou společností Československé obchodní banky, a. s., členem skupiny ČSOB a významné nadnárodní skupiny KBC. Prostřednictvím sítě vlastních poboček poskytuje finanční služby podnikatelům i soukromým osobám, v oblasti financování osobních, užitkových a nákladních automobilů, strojů, zařízení, technologií, investičních celků a výpočetní techniky. Produkty zákazníkům je společnost schopna podle preferencí zákazníka nabídnout nejen prostřednictvím vlastní distribuční sítě (osobní přístup v každém regionu ČR) či rozsáhlé distribuční sítě ČSOB, ale přímo v místě prodeje u spolupracujících dodavatelů movitého majetku. ČSOB Leasing poskytuje financování pořízení či užívání produktivního (odepisovatelného) majetku. ČSOB Leasing je držitelem certifikátu jakosti podle normy ISO 9001:2008.

Kontakt pro média:
Petr Neuvirth
, ředitel Rozvoje produktů, procesů & marketingu, ČSOB Leasing, e-mail: neuvirth@csobleasing.cz
Marek Roll, senior consultant, Bison&Rose, e-mail: marek.roll@bisonrose.cz, mobil 731 643 364

Hlášení pojistné události
Změny na smlouvách